Prefab gemetselde Schoorstenen

Het belangrijkste produkt van ons bedrijf is de prefab gemetselde schoorsteen.
Opgestart in 1987 als metselbedrijfje hebben we sinds 1992 een heuse metselfabriek. Sinds begin zestiger jaren werden in Nederland door 'slimme' bouwmaatschappijen al prefab schoorstenen op de grond gemetseld en vervolgens met de kraan op de bouwmuren gehesen. In die tijd was de verhouding manuur- en kraankosten veel ongunstiger als 30 jaar later.
Het probleem wat in de zestiger jaren niet speelde, was de ruimte op de bouwplaats. Die is in de loop der jaren steeds kleiner geworden. De plek om de schoorstenen te metselen en uit te laten harden op de bouw is er vaak simpelweg niet meer.

Toen is bij ons het idee geboren om de schoorstenen fabrieksmatig in de werkplaats te maken en met een vrachtwagen naar de bouw te transporteren.
Dit was ook mogelijk, doordat de peilhoogtes via autocad tekeningen precies waren te herleiden, zodat loodhoogtes en dakschuintes van de schoorstenen konden worden bepaald zonder op de bouwplaats steeds te moeten gaan meten. Oudere bouwvakkers herinneren zich nog dat men vroeger een  'uitslag'  op ware grootte maakte in de achtertuin.

Eenmaal begonnen met ons prefab metselbedrijf kwamen we tot de ontdekking dat ons systeem ook bijzonder goed werkte bij renovatieprojecten. Hier komen de schoorstenen niet eens meer op de grond te staan. Wij slopen de oude schoorstenen van de daken en plaatsen rechtstreeks vanaf de vrachtwagen de schoorstenen op hun plek. Dit wordt door ons geheel verzorgd bij projecten vanaf 8 stuks.


Video's

HeBlad prefab schoorstenen plaatsen 

Onze website maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. Sluiten