Vanwege onze vakantie zijn wij gesloten van 31 juli t/m 22 augustus. Onze volgende levering vindt plaats binnen 4 werkweken vanaf week 35.

Prefab gemetselde schoorstenen renovatie

Wanneer u een offerte wilt hebben voor het leveren en plaatsen van schoorstenen voor renovatieprojecten, dan hebben we andere informatie nodig als bij nieuwbouw. We gaan er dan ook altijd vanuit dat de gegevens uit een 'warme opname' zijn voortgekomen.Om de informatie op maat aangeleverd te krijgen, kunt u bij ons het formulier 'Opnamestaat Renovatie' downloaden. Dit PDF-file vraagt naar alle maten die van belang zijn voor het maken van een offerte EN voor het fabriceren van de schoorstenen.
Wanneer u foto's maakt en deze toestuurt, lukt het ons vaak zelf de gegevens vanaf de foto "in te lezen". Let er wel op dat op de foto's duidelijk te zien is hoeveel stenen er aan elke zijde van de schoorsteen ingemetseld zijn, het aantal en de positie van de kanalen en ook de dakschuinte moeten we vanaf de foto kunnen bepalen. Dit moet van elk type schoorsteen zichtbaar zijn.

Wanneer er in de nieuwe situatie wijzigingen komen t.o.v. de oude situatie, dan dient dit duidelijk te worden aangegeven op ditzelfde aanvraagformulier. Je kan hierbij denken aan: "Schoorstenen zijn nu met gele stenen, maar worden in nieuwe situatie met rode stenen." of "In oude situatie is er geen overstek bij zijgevelschoorstenen, in de nieuwe situatie moeten we overstek maken, dus loketten aan gevelzijde voorzien."
Zodra de aanvraag met de opnamestaat bij ons binnen is, ontvangt van ons binnen enkele dagen een offerte voor dit werk. Bij renovatieprojecten wordt er altijd een offerte gemaakt incl het leveren van de gevelstenen door ons, geel genuanceerd of oud rose, beide van Wienerberger fabriek in Haaften. Dit is een gewone vormbaksteen, wanneer deze niet toegepast mag worden of uw opdrachtgever wil stenen bemonsterd hebben dan bieden we de offerte aan zonder gevelstenen. In dat geval levert u de gevelstenen bij opdracht op onze werf aan. Schoorstenen in renovatie worden door ons aangeboden incl. voegwerk in de kleur lichtgrijs, vlakvol gevoegd.

Toegepast lood om in te metselen is NHL 20. Voor het losse kantlood dat we meeleveren wordt gekozen voor NHL 15.
Ook is in de offerte die u ontvangt het leveren en het plaatsen inbegrepen. Dit houdt in dat de schoorstenen door ons worden aangeleverd met onze vrachtwagen. Wij huren dan een kraan in voor dit werk en brengen zelf de steiger mee, vanwaar wij de schoorstenen plaatsen. Bij projecten van minder als 8 schoorstenen zijn de kraankosten voor rekening van onze klant. De snelheid waarmee we de schoorstenen plaatsen ligt tussen de 10 tot 24 per dag, afhankelijk van de grootte. Wanneer projecten groter zijn is de offerte gebaseerd op uitvoering in volle plaatsingsdagen.

Alle benodigdheden voor de schoorstenen worden door ons verzorgd, dus grespotjes, gemetselde kanalen, aluminium kraaienkappen en de betonnen onder- en bovenplaten. U kunt kiezen tussen een betonnen bovenplaat met overkragende rand als waterhol, maar ook een betonplaat met geïntegreerde rollaag is mogelijk.
Voor extra informatie over onze afdekplaten kunt u elders op deze site meer informatie vinden, maar ook offertes vragen voor het los leveren van deze producten. Hierbij is een handige tool, die meteen voor u vrijblijvend de afdekplaten en onderplaten uittekent.

Vraag een offerte aan

Video's

HeBlad prefab schoorstenen plaatsen 

Onze website maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. Sluiten