Aluminium kraaienkappen

Onze kraaienkappen worden om de grespotjes heen geklemd ter voorkoming van het innestelen door vogels in de schoorsteenkanalen.
Meestal werden in woonwijken welke voorzien zijn van schoorstenen de ontluchtingskanalen in de schoorsteen opgenomen.

Je moet hier denken aan ontluchting badkamer, afzuigkap keuken, ontluchting wc en zolderventilatie. Deze gemetselde schoorsteenkanalen zijn vaak nu nog steeds in functie bij dergelijke huizen. Wanneer de kanalen dicht komen te zitten door vogelnesten, heeft dit direct gevolg voor de woonsituatie. Geen ontluchting betekent vaak meer vocht in huis en meer kans op schimmelvorming.

Door het toepassen van onze aluminium kraaienkappen op de schoorstenen voorkom je innestelen door vogels. Omdat vogels die jaar op jaar in hetzelfde kanaal genesteld hebben hier weer terug willen komen is het wel handig om de kraaienkappen goed vast te maken.
Daarom zit er onderaan de kraaienkap een klembevestiging voorzien van rvs boutje en moertje. Door deze vast te draaien is het zelfs voor de kraaien niet meer mogelijk om deze eraf te krijgen.
Wanneer er ooit werkzaamheden aan het kanaal nodig zijn, is de verbinding niet vastgeroest, doordat rvs is gebruikt.
 

 

Onze aluminum kraaienkappen zijn er in 2 verschillende maten:

Groot model (135-160 mm)
Klein model (120-145 mm)


Let op: de eerste maat is de inwendige maat van de grespot waarop de kraaienkap past, de 2e maat is de uitwendige maat van de grespot. Omdat de kraaienkappen om de grespotjes heen worden geplaatst is het dus van belang deze maat te meten. Omdat grespotjes altijd worden benoemd met de inwendige maat, hebben we dus beide maten hierbij vermeld.
 

Onze website maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. Sluiten