Loodprijs geldig tot 07-09-2021: 3,09 € per kg

Voetlood voor muuraansluitingen bij platte daken

Wanneer een platdak tegen een woning aan is gesitueerd, dan dient het dak te zijn voorzien van een opstaande rand tegen de muur en in de muur dient voetlood te zijn ingemetseld.
Heel vaak wordt het lood slechts enkele centimeters ingeslepen en dan aangevoegd. Dit is géén gegarandeerd waterdichte oplossing. Doordat metselstenen vocht opnemen zal bij langdurige regenval de muur door-en-door nat worden, waardoor het het water wordt doorgezogen naar de onderliggende lagen metselwerk. In dat geval spreekt men van het 'doorslaan' van vocht. 
Dergelijke systemen geven niet direct een probleem als het een inwendig balkon (zeg maar een overdekt balkon) is, of als het een dak van een carport betreft. Onderdaks wordt dan de muur voldoende geventileerd, waardoor het vochtprobleem zich zal beperken.

Open een bestaande offerte Of maak op deze pagina geheel een nieuwe offerte voor uw kort voetlood.
Toon extra uitleg
Wanneer u een waterdichte oplossing nodig hebt, dient het lood door-en-door te worden ingemetseld boven de opstaande rand (mastiekstrook).
Het lood steekt dan voldoende uit de muur, is de volle muurbreedte ingemetseld (11 cm), en heeft in de spouw een opstaande rand van lood. 
Veel voorkomende maat is dan 6-11-8, ofwel 6 cm opstaand, 11 cm ingemetseld en 8 cm schuin naar beneden op de mastiekstrook.
Het is niet wenselijk om het lood te lang te bestellen, zodat het op het platte deel van het plat dak komt te hangen. Dus de maat zo opnemen dat het net niet onder aan de mastiekstrook komt. Natuurlijk kunt u de stroken gerust te lang bestellen en dan in het werk op de juiste hoogte afsnijden.

De loodstroken die ingemetseld worden mogen nooit langer dan 1 meter zijn. De delen van 1 meter dienen steeds met een overlap van 6 cm te worden ingemetseld. We adviseren om elk deel aan 1 zijde steeds een fels te geven (dubbelgevouwen deel; 2 cm breed), waarop het volgende deel wordt geplaatst. Onderdoor trekkend water wordt door de fels opgevangen en afgevoerd naar buiten.

Aantal
Het aantal producten. Breedte is altijd 100 cm, en werkende maat 94 cm

Opstaanderand
Opstaande rand aan de achterzijde van de muur. Standaard 5 cm.

Muurdikte
Lood dat word ingemetseld in muur. Altijd 11 cm.

Uitstekende flap
Lengte voetlood uitstekend uit de muur.

Stukprijs
Prijs voor het lood van 1 product.

Totaal
Totaalprijs exclusief BTW.
 
Nr.
Aantal
Opstaande-
rand
Muurdikte
Uitstekende
flap
Stukprijs
Totaal
Verw.
1
cm
cm
cm
Vrachtkosten
TotaalVul hieronder uw gegevens in, en u ontvangt vrijblijvend een offerte voor de ingevulde voetlood.
De velden met een * zijn verplicht.
Onze website maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies. Sluiten