Betonnen afdekplaten voor schoorstenen

Naast de complete kant-en klare schoorstenen kunt u bij ons ook de losse componenten apart bestellen voor het maken van uw schoorsteen of schoorstenen project.
Voor het zelf maken van een offerte hebben we een heel mooi digitaal tekenprogramma ontwikkeld, waarmee u in 'no time' een vrijblijvende offerte genereerd. U heeft dan niet alleen heel snel een offerte, u heeft daarbij ook meteen gratis de werktekeningen voor de maatvoering van de betonplaten en de sparingen of grespotjes.

U kunt met deze tool offertes maken voor alle 4 de types schoorsteenplaten welke wij op maat maken en ook toepassen in onze schoorstenen. Dit zijn:


Afdekplaten met overkragende rand
Door deze rand wordt een waterhol gecreëerd. De aanzichtzijde van de bovenplaat is 8 cm. De rand is 2 cm breed. Het hoogteverschil in de overkraging is ook 2 cm. Wij adviseren om de overstek tussen de 4 en 5 cm te kiezen. Wanneer u afdekplaten wilt maken met een overstek van minder als 4 cm, of meer als 7 cm, zal het systeem blokkeren. 


Afdekplaten met geïntegreerd metselwerk
Rondom de afdekplaat zal een rollaag in het zicht zijn. Daarbinnen is gewoon dezelfde kwaliteit beton als van onze andere afdekplaten. U kunt hier kiezen voor een overstek variërend van 1 tot 4 cm. Ons advies: 1,5 tot 2 cm.
Let u erop dat de offerte die u hier genereerd zonder de benodigde gevelstenen zal zijn. U dient hiervan voldoende op onze werf te laten bezorgen.


Betonnen onderplaten voor het metselen van schoorstenen
Deze platen zijn 11,5 cm dik en voorzien van 4 schroefhulzen aan de voetloodzijde. Dat is dus de zijde waar je tegenaan kijkt als je vanaf de gootzijde van een dak naar de schoorsteen kijkt. Bij deze platen is geen keuze voor overstek mogelijk, dus de maat schoorsteen is ook tevens de maat van de onderplaat.

Betonnen onderplaat met geïntegreerd metselwerk
Deze betonplaten zijn hetzelfde als de vorig omschreven platen, met alleen het verschil dat hier aan één zijkant, twee lagen metselwerk is geïntegreerd. De dikte van 11,5 cm komt dan mooi uit, namelijk 2 lagen waalformaat minus voeg. Ook hier geldt dat de gevelstenen door u ivm kleurverschillen moeten worden aangeleverd.
 

Omdat u natuurlijk ook gaten in de schoorsteen moet hebben voor doorvoeren, geven we u de mogelijkheid op een simpele manier een sparing, pvc-buisje of grespotje in te tekenen. De tekeningen verschijnen onder op uw scherm, dus u ziet meteen wat er verandert als u een keuze maakt.


Wanneer u standaard grespotjes van 135 mm inwendig (160 mm uitwendig) kiest, kunt u daar ook aluminium kraaienkappen voor bijbestellen. Overigens hebben we ook kraaienkappen voor de kleinere maat van inwendig 120 mm.

Wanneer u een offerte maakt wordt deze automatisch naar uw mail verzonden. Wanneer u later nog maten of aantallen wilt wijzigen, kunt u deze offerte weer oproepen en aanpassen. Ook kunt u offertes ophalen om ze in opdracht te zetten.

Onze website maakt gebruik van cookies. Bezoek je onze site, dan ga je akkoord met het plaatsen van Cookies.